WEG HOOIKOORTS

Van hooikoorts kan je bijna het hele jaar door last hebben. De periode dat je last hebt hangt net af van voor welke pollen je gevoelig bent.

Hooikoorts is een overgevoelige reactie van het lichaam opstuifmeelkorrels (pollen). In vooral het voorjaar zit de buitenlucht vol stuifmeelkorrels omdat alle bomen en planten dan bloeien en zich voortplanten. Voor de voortplanting wordt het stuifmeel verspreid, door insecten of door de wind. Stuifmeelkorrels zijn op zichzelf niet schadelijk maar als u hooikoorts hebt, beschouwt uw lichaam deze korrels wel als gevaarlijke indringers. Infeite is uw afweermechanisme in de war. Om de indringers te bestrijden, maakt uwlichaam de stof histamine aan. Deze stof veroorzaakt de ziekteverschijnselen.

Acupunctuur helpt u:

Verlichten van de klachten zoals niezen, hoesten en geïrriteerde ogen

Versterken van uw afweermechanisme

Preventie van klachten voor het volgende seizoen

Als u naar ons komt in de periode waarin u al klachten hebt, is de behandeling er allereerst op gericht om de klachten te verlichten. Acupunctuur werkt dus ook goed bij acute hooikoorts. Maar omdat bij hooikoorts het afweermechanisme niet goed werkt, richt de behandeling zich ook daar op. Daarom is acupunctuur bij hooikoorts juist als preventieve behandelingerg geschikt. Wij adviseren u dan ook om ruim voordat het voorjaar begint met behandelingen te starten. In het voorjaar werkt uw afweermechanisme dan optimaal en zult u geen of veel minder klachten hebben. In het seizoen zelf kunt u kiezen voor een nabehandeling. 

Wat kunt u verwachten?

Consult. Reken bij de eerste behandeling op 60 minuten. De vervolg behandelingen duren meestal 45 minuten. 

Tong- en pols diagnose. Dit is anders dan de reguliere Westerse methode en interessant om te horen.

Acupunctuur punten worden bepaald.

Dunne tot haarfijne naaldjes (steriele wegwerp) worden in het lichaam geplaatst gedurende 20 minuten.

Relax time.