Kruidenadvies

Wil je geen acupunctuur maar wel kruiden doe dan het 45 min. persoonlijk kruidenadvies. In deze 45 min. kruiden advies krijgt u een intake zoals bij elke behandeling. Deze bestaat uit:

Vraag gesprek

We beginnen met een gesprek over uw klachten en alles wat daar mee te maken heeft. Dit kunnen dingen zijn waar u het verband niet van ziet maar in de Chinese geneeskunde hangt alles zamen. De holistische aanpak, de oorzaak van uw klacht kan ook andere klachten veroorzaken die u misschien niet zo belangrijk vindt of waar u dacht niet voor te komen. Het zou dus zomaar kunnen dat naast uw klacht ook andere kwaaltjes verdwijnen tijdens/na de behandeling.

Tong diagnose

Tijdens de intake wordt gevraagd om je tong uit te steken. Nu is dat in de westerse cultuur erg onbeleeft. Dit vinden veel mensen dus ook een beetje raar maar op de tong zijn signalen te zien hoe het er in je lichaam voorstaat. Dit is in de Chinese geneeskunde een belangrijk hulpmiddel voor de diagnose. Er wordt o.a. gekeken naar de kleur, vochtigheid, vorm en beslag.

Pols diagnose

Om een goede diagnose te stellen is het ook nodig om de pols te voelen. Hierbij word op drie plaatsen aan beide polsen gevoeld. Elke positie staat voor een bepaald orgaan systeem. Dit kan je niet echt vergelijken met de westerse benadering van de organen. Deze orgaan systemen hebben hun eigen functies en kunnen voor gerelateerde klachten een oorzaak aangeven. Er wordt niet alleen naar de frequentie van de pols gevoeld maar ook naar de vorm van de puls en de sterkte links en recht word vergeleken.

Buik diagnose

Soms is het nodig om ook de buik te voelen. Dit is meer de Japanse stijl, en door te voelen waar gevoelige plekken zijn op de buik kan bepaald worden waar bepaalde knelpunten zijn die verholpen moeten worden.

Advies

Na de diagnose komt het kruidenadvies . Dat bestaat uit een of meerdere kruiden. Mocht je het toch willen proberen kan je er meteen een acupunctuur behandeling van maken (kleine meerprijs). De kruiden in de vorm van pillen, kan je dan in de meeste gevallen meteen meenemen.

Nabestellen

Nabestellen van de kruiden kan via de website Chineseapotheek.nl