Vijf elementen (FE) behandeling

Wat is vijf element acupunctuur? Volgens de Chinese filosofie bestaat het universum uit vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Hetzelfde geldt voor ons menselijk lichaam. Elk element is gekoppeld aan de verschillende organen van ons lichaam en, in de natuur, de seizoenen van het jaar. Zij creëren ook de diepe niveaus binnen ons, die van onze ziel. Bij FE acupunctuur is diagnose en behandeling gebaseerd op het begrijpen dat ieder van ons een bepaalde relatie heeft met één element, ons beschermelement. Dit element heeft in ons leven de grootste invloed, van begin tot eind, waardoor we zijn wie we zijn.

 

Wat kunt u verwachten? Een volledige diagnose duurt ruim een uur en wordt gemaakt bij uw eerste afspraak. Uw acupuncturist wil niet alleen weten welke lichamelijke problemen u heeft, maar ook de emotionele stress die u doormaakt, aangezien deze net zo veel invloed op uw gezondheid heeft. Zodra uw acupuncturist een profiel heeft opgebouwd van wie u bent en waar u last van ondervindt, selecteert zij passende behandelingen voor u, afgestemd op uw individuele behoeften. De eerste behandeling duurt ongeveer 60 minuten, waarbij elke volgende behandeling ongeveer 45 minuten duurt. Moxibustion, de verlichting van een kegel van gedroogde mugwort op het acupunctuurpunt aanbrengen om het meer ontvankelijk te maken voor naalden, kan ook worden toegepast.

 

Elke patiënt reageert verschillend op de behandeling en langdurige problemen kunnen langer duren om te genezen dan de meer recente. U heeft gemiddeld 5 – 6 behandelingen nodig voordat u een merkbare verbetering in uw conditie kunt verwachten. Sommige mensen moeten meer dan zes behandelingen ondergaan voordat ze verbetering merken, maar voor anderen gebeurt dit al bij de eerste behandeling.