Onvruchtbaarheid

Wie, wat en waarom

Volgens statistieken lijdt een op de zes Europese stellen aan onvruchtbaarheid en is de behandeling van onvruchtbaarheid door de westerse geneeskunde niet altijd bevredigend. In oktober 2020 heb ik de behandelingscursus voor onvruchtbaarheid gevolgd die werd gegeven door professor Liang Dongyun uit Miami. Zij is een wereldberoemde expert op het gebied van onvruchtbaarheid in de Chinese geneeskunde. Professor Liang Dongyun beoefent al bijna 40 jaar geneeskunde. Zij heeft zich de laatste 30 jaar gespecialiseerd in onvruchtbaarheid in de traditionele Chinese geneeskunde. In die tijd heeft zij een unieke reeks behandelingsmethoden voor onvruchtbaarheid samengesteld en heeft hier een hoog slagingspercentage mee. Duizenden patiënten zijn met succes geholpen.

sperma en eicel

Behandeling

De acupunctuurbehandeling voor onvruchtbaarheid zijn gebaseerd op het reguleren van de menstruatie en menstruatieziekten. Door de overeenkomstige acupunctuur-meridianen en -punten te kiezen op basis van de kenmerken van verschillende stadia van de menstruatiecyclus.

De frequentie van acupunctuurbehandeling is een sleutelfactor bij het verhogen van de bloedstroom in het lichaam. Het reinigen na de menstruatie en het ondersteunen van een goede start van de cyclus. De behandeling met acupunctuur en moxa moet consistent zijn, 2 keer per week is beter dan eenmaal per week, vooral tijdens de menstruatie en ovulatie.

Door de geest te kalmeren en het reguleren van hart en lever, wordt geholpen het hele onvruchtbaarheidsproces te doorlopen.

Hoevaak?

Frequente acupunctuur werkt ondersteund voor IVF-behandelingen. In de eerste 2 tot 3 maanden van IVF IUI kan je al 1 of 2 keer per week gaan ondersteunen met acupunctuurbehandelingen.
Acupunctuur wordt gedurende 2 tot 4 weken twee keer per week uitgevoerd voordat de eicel wordt uitgenomen Tijdens de wachttijd en tot twee weken na inbrengen van de embryo’s ook 2 maal per week.
Een zwangerschapsbehandeling voor oudere vrouwen na de zwangerschap is erg belangrijk, eenmaal per week gedurende minimaal 3 maanden.

Acupunctuur behandeling buik

Alleen of samen?

Voor patiënten die vele jaren na het huwelijk onvruchtbaar zijn geweest, hebben zowel man als vrouw stagnatie van hart, lever en qi, Als de omstandigheden van de patiënt het toelaten, wordt aanbevolen dat het paar tegelijkertijd wordt behandeld. Als de omstandigheden het niet toegestaan, is de behandeling gebaseerd op de vrouw en de man en vrouw moeten samen worden behandeld op de dag van de eisprong. Dit ontspant en bevorderd de bevruchting.

Samen zijn, samen doen